Under vecka 39:

Hjälp en Hjälmlös

"Hjälp en Hjälmlös" är ett projekt som riktar sig till studenter och som går ut på att få fler att använda cykelhjälm. Under vecka 39 finns vi vid Universitetet i Örebro, där vi säljer hjälmar till ett bra pris.

 

Vid en olycka räddar cykelhjälmen liv. Därför säljer vi kvalitetshjälmar till studenter till kraftigt rabatterat pris. Vi gör det helt utan vinstintresse. Vår enda förhoppning är att hjälmarna används. För några blir det förhoppningsvis starten på en ny vana som man fortsätter med resten av livet. Så för att nå målgruppen säljs hjälmarna billigt och där studenterna befinner sig.

 

Bakgrunden till projektet är att många studenter på högskolor och universitet cyklar mycket, men hjälmanvändningen är ofta låg. Ursprungligen är det ett projekt från Danmark som på detta sätt nått framgångar med ökad hjälmanvändning. Inspirerade av vårt grannland satsar NTF i år i tre universitetsstäder här i Sverige.

 

Projektet finansieras med hjälp av Trafikverkets stöd till ideella organisationer och pågår under 2019 och har tidigare under året genomförts på Chalmers i Göteborg samt Lunds universitet. Under vecka 39 genomförs kampanjen på Örebro Universitet.

 

För frågor kontakta:

Lars Nordquist, tfn: 070-319 02 25

verksamhetsansvarig NTF Örebro län

Hjälp en Hjälmlös

2019-09-24